TAKKOJEN KÄYTTÖKIELTO LEPOKATISSA

Talven 2017-2018 suuri lumimäärä teki piipuille ja kattopinnoille tuhoja. Harjatiilejä rikkoutui paljon ja yksi savupiipuista taittui lumen painosta vinoon. Tämän vuoksi muutkin piiput tarkastettiin ja todettiin, että 5 piippua oli irronnut välipohjan kohdalta.  Palotarkastaja laittoi käyttökieltoon tulipalovaaran vuoksi joka tarkoittaa sitä, että takkoja ei voi käyttää.

Katoille aiheutuneet tiili- ja pinnoitevauriot on korjattu; rikkinäiset harjatiilet ja kattolevyt on vaihdettu. Tarkoitus oli uusia takat ja piiput viimeistään syksyn 2018 aikana siten, että vanhat takat ja piiput olisi purettu ja tilalle olisi asennettu uudet valmistakat ja -hormit. Kaikkien töiden suunniteltiin olevan valmiina viimeistään vkolla 51.

Näin suurten korjausten kustannukset ovat melko suuret ja Lepokatti tarvitsee niihin rahoituksen, esim pankkilainan. Hallituksella ei ole ollut valtuuksia hakea ja nostaa lainaa ilman yhtiökokouksen päätöstä. Hallitus ei ole voinut edistää asiaa koska vuoden 2018 varsinaisen yhtiökokouksen laillisuutta vastaan on nostettu kanne Vuokatti Loma Oy:n Kari Kortelaisen taholta. Asia on parhaillaan käsittelyssä Kajaanin käräjäoikeudessa. Hallitus odottaa asiassa oikeuden päätöstä, jonka jälkeen toimenpiteitä pystytään jatkamaan.

On erittäin harmillista, että tällainen yhden henkilön jatkuva epämääräinen oikeusjuttutehtailu aiheuttaa Lepokatin toimintaan hankaluuksia ja aiheuttaa kaikille osakkaille ylimääräisiä kustannuksia ja mieliharmia.

Hallitus 17.12.2018