Usein kysytyt kysymykset


Onnistuuko lomaviikon aloittaminen esimerkiksi jo edellisenä perjantaina?

- Kukin viikko on omistajansa hallinnassa lauantaista lauantaihin. Yhtiö ei voi luvata käyttöoikeutta omistajan puolesta, vaikka viikko ei olisi omistajan käytössä. Osakkaat päättävät itse omien viikkojensa käytöstä.

Onko huoneistoissa erillinen lastensänky?

- Kussakin huoneistossa on yksi lasten matkasänky jossa on liinavaatteet ja tyyny. Lisäsängyt on hankittava käyttäjän omalla kustannuksella. Yhtiöllä ei ole ylimääräisiä sänkyjä.

Onko huoneistoissa huomioitu lasten tarvikkeita?

- Joka huoneistossa on syöttötuoli, potta ja muovinen amme.

Voiko huoneistoon tuoda lemmikkieläimen?

- Huoneistoon voi tuoda lemmikin, mutta lemmikin omistaja vastaa kaikista sen tekemistä vahingoista ja on itse velvollinen siivoamaan huolellisesti esim. lemmikin karvat.

Minkälainen liinavaate varustus huoneistossa on valmiina?

- Vuoteisiin, 6 kpl, on valmiiksi sijattu lakanat, tyynyliinat sekä kylpy- ja käsipyyhe.

Mitä ruokatarvikkeita huoneistossa on valmiina?

- Ei mitään. Jokainen on velvollinen viemään kaikki ruokatavarat pois lähtiessään.

Monelleko henkilölle huoneiston varustus on?

- Huoneistoissa on varusteet ja tarvikkeet kuudelle henkilölle.

Onko huoneistoissa ulkoilu- tai leikkivälineitä lapsille?

 - Ei ole. Yksittäisissä varastoissa tai yhtiön huoltorakennuksessa saattaa löytyä osakkaiden itsensä hankkimia välineitä, mutta yhtiö ei vastaa niiden kunnosta. Piha-alueella on hiekkalaatikko ja lastenkeinu.

Onko huoneistoissa polkupyörät?

- Kullakin huoneistolla on käytössä kaksi polkupyörää.

Missä voin huoltaa sukseni?

- Yhtiön huoltorakennuksessa on suksien voitelu- ja huoltopiste. Sieltä löytyy myös pulkka, palauta  se käytön jälkeen.

Voiko Veikonlammessa uida?

- Voi, mutta tietenkin omalla vastuulla.

Jos tarvitsen ylimääräiset liinavaatteet tai pyyhkeet likaantuneiden tilalle kesken lomaviikkoa, saanko ne siivoojalta?

- Ylimääräiset liinavaatteet on saatavilla siivousliikkeen kautta tilaamalla ne siivouksen puhelinnumerosta. Käyttäjä vastaa itse kustannuksista.

Jos hukkaan avaimeni tai unohdan sen huoneistoon, mistä saan apua ja uuden avaimen?

- Kadonneesta avaimesta tulee ilmoittaa välittömästi Jari Matikaiselle puh 050 3394220 tai sähköpostilla jari.matikainen64@gmail.com. Uuden avaimen hankinnasta aiheutuvat kustannukset tulevat käyttäjän vastuulle. Huoltoliikkeen päivystäjä tulee avaamaan huoneiston oven silloin kun avain on jäänyt sisälle.  Asukkaan on vastattava kuluista.

Miten saan yhteyden yhtiön hallitukseen tai isännöitsijään?

- www.lepokatti.fi -sivulta löytyy kaikkien yhtiön toimintaan osallistuvien henkilöiden yhteystiedot. Voit myös laittaa kysymyksiä tai yhteydenottopyynnön yhtiön asioista nettisivujen kautta.

Mitä toimenpiteitä on tehtävä pois lähtiessä?

- Liinavaatteet otetaan pois vuoteista ja kerätään pesuhuoneeseen pesukoneen päälle, samoin pyyhkeet. Muista sulkea pesukoneen vesihana. Jätteiden lajitteluohjeiden mukaan yhtiön roskakatoksessa oleviin säiliöihin viedään seka- ja biojätteet, lasijätteet ja palavajätteet. Tyhjiä pulloja ei saa jättää huoneistoon tai roskakatokseen! Astiat tulee pestä ja jättää puhtaaksi. Astianpesukonetta EI SAA jättää yksin pesemään lähtiessä. Koneen vesihana on suljettava, kun kone on lopettanut pesemisen.

Miten käytän sähkökaapissa olevaa "kotona/poissa" kytkintä?

- Huoneistoon tultaessa kytkin siirretään kotona-asentoon ja annetaan olla siinä koko loman ajan. Pois lähtiessä kytkin asetetaan poissa-asentoon.

Mitä teen jos sauna ei lämpene?

- Saunan kiukaassa on kaksi erillistä käyttökytkintä. Toisella niistä säädetään lämpötilaa ja toisella lämmitysaikaa. Tarkista että kiukaan termostaattia ei ole käännetty nolla-asentoon tai hyvin matalalle lämmölle. Kiukaan käyttökytkintä käännettäessä on huomioitava, että pitemmälle käännettäessä lämmitys ei kytkeydy päälle. Tuossa asennossa kiukaan aikakello lähtee päälle. Käännettäessä kytkintä vain neljänneskierros alkavat vastukset lämmetä välittömästi.

Miksi pattereista osa on kylmänä vaikka ulkona on kova pakkanen?

- Pattereiden toimintaa ohjaa termostaatti, joka katkaisee virran silloin kuin lämpötila saavuttaa asetetun tason. Patteri alkaa automaattisesti lämmetä, kun lämpötila laskee asetetun tason alle.

Pattereista osa kytkeytyy pois päältä silloin kun saunan kiuas lämpenee. Etenkin aloitettaessa saunan lämmitys voi poiskytkeytyminen kestää pitempäänkin. Kun sauna saavuttaa halutun lämpötilan ja saunan termostaatti alkaa toimia, patterit ja sauna toimivat releohjauksella vuorotellen.

Missä asennossa keittiön liesituuletin on pidettävä?

- Kun huoneistossa ei asuta, tuuletin asetetaan 1-asentoon. Kun huoneistossa on asukkaita, tuuletin pidetään asennoissa 1-3. Ruokaa valmistettaessa tuuletin pidetään suurimmalla asennolla.

Kun takkaa käytetään, tulee tuulettimen olla asennolla yksi.
Mikäli et löydä vastausta omaan kysymykseesi, lähetä se meille sivun yläosan kohdasta "Ota yhteyttä" ja kysy.