Usein kysytyt kysymykset


Onnistuuko lomaviikon aloittaminen esimerkiksi jo edellisenä perjantaina?

- Kukin viikko on omistajansa hallinnassa lauantaista lauantaihin. Yhtiö ei voi luvata käyttöoikeutta omistajan puolesta vaikka viikko ei olisi käytössäkään. Osakkaat päättävät itse omien viikkojensa käytöstä.

Onko huoneistoissa erillinen lastensänky?

- Kussakin huoneistossa on yksi lasten matkasänky ilman liinavaatteita. Lisäsängyt on hankittava käyttäjän omalla kustannuksella. Yhtiöllä ei ole ylimääräisiä sänkyjä.

Onko huoneistoissa huomioitu lasten tarvikkeita?

- Joka huoneistossa on syöttötuoli, potta ja vanna (muovinen amme).

Voiko huoneistoon tuoda lemmikkieläimen?

- Huoneistoon voi tuoda lemmikin, mutta lemmikin omistaja vastaa kaikista sen tekemistä vahingoista ja on velvollinen itse siivoamaan esim lemmikin karvat jne.

Minkälainen liinavaate varustus huoneistossa on valmiina?

- vuoteisiin, 6 kpl, on valmiiksi sijattu lakanat, tyynyliinat ja kylpy- ja käsipyyhe.

Mitä ruokatarvikkeita huoneistossa on valmiina?

- ei mitään, jokainen on velvollinen viemään kaikki ruokatavarat pois lähtiessään.

Monelleko henkilölle huoneiston varustus on?

- Huoneistoissa on varusteet ja tarvikkeet kuudelle henkilölle.

Onko huoneistoissa ulkoilu- tai leikkivälineitä lapsille, esim. pulkkaa?

- ei ole, yksittäisissä varastoissa tai yhtiön varastorakennuksessa saattaa löytyä osakkaiden itsensä hankkimia välineitä mutta yhtiö ei vastaa niiden kunnosta. Piha-alueella on hiekkalaatikko ja lastenkeinu.

Missä voin huoltaa sukseni?

- yhtiön varastossa on suksien voitelu- ja huoltopiste.

Jos tarvitsen ylimääräiset liinavaatteet tai pyyhkeet likaantuneiden tilalle kesken lomaviikkoa saanko ne siivoojalta?

- ylimääräiset liinavaatteet on saatavilla siivousliikkeen kautta tilaamalla ne siivouksen puhelinnumerosta. Käyttäjä vastaa itse kustannuksista.

Jos hukkaan avaimeni tai unohdan sen huoneistoon, mistä saan apua ja uuden avaimen?

- kadonneesta avaimesta tulee ilmoittaa välittömästi huoltoliikkeeseen tai isännöitsijälle. Uuden avaimen hankinnasta aiheutuvat kustannukset tulevat käyttäjän vastuulle. Huoltoliikkeen päivystäjä tulee avaamaan huoneiston oven silloin kun avain on jäänyt sisälle. Kulut asukkaan vastattavaksi.

Miten saan yhteyden yhtiön hallitukseen tai isännöitsijään?

- www.lepokatti.fi sivulta löytyy kaikkien yhtiön toimintaan osallistuvien henkilöiden yhteystiedot. Voit myös laittaa kysymyksiä tai yhteydenotto pyynnön yhtiön asioita koskien nettisivujen kautta.

Mitä toimenpiteitä on tehtävä pois lähtiessä?

- liinavaatteet poistetaan vuoteista ja kerätään pesuhuoneeseen pesukoneen päälle, samoin pyyhkeet. Roskat, lehdet, tyhjät pullot yms viedään roskiin tai pois, astiat tulee pestä ja jättää puhtaaksi. Astianpesukonetta EI SAA jättää yksin pesemään lähtiessä. Koneen vesihana on suljettava kun kone on lopettanut pesemisen.

Miten käytän sähkökaapissa olevaa "kotona/poissa" kytkintä?

- huoneistoon tullessa kytkin siirretään kotona-asentoon ja annetaan olla siinä koko loman ajan. Pois lähtiessä kytkin asetetaan poissa-asentoon.

Mitä teen jos sauna ei lämpene?

- Saunan kiukaassa on kaksi erillistä käyttökytkintä. Toisella niistä säädetään lämpötilaa ja toisella lämmitysaikaa.

Tarkista että termostaattia ei ole käännetty nolla-asentoon tai hyvin matalalle lämmölle.

Kiukaan käyttökytkintä käännettäessä on huomioitava, että pitemmälle käännettäessä lämmitys ei kytkeydy päälle. Tuossa asennossa kiukaan aikakello lähtee päälle. Käännettäessä kytkintä vain neljänneskierros alkaa vastukset lämmetä.

Miksi pattereista osa on kylmänä vaikka ulkona on kova pakkanen?

- Pattereiden toimintaa ohjaa termostaatti, joka katkaisee virtaa silloin kuin lämpötila saavuttaa asetetun tason. Patteri alkaa automaattisesti lämmetä kun lämpötila laskee.

- Pattereista osa kytkeytyy pois päältä silloin kun saunan kiuas lämpenee. Etenkin aloitettaessa lämmitys voi poiskytkeytyminen kestää pitempäänkin. Kun sauna saavuttaa halutun lämpötilan ja saunan termostaatti alkaa toimia, patterit ja sauna toimivat releohjauksella vuorotellen.

Missä asennossa keittiön liesituuletin on pidettävä?

- Kun huoneistossa ei asuta, tuuletin asetetaan 1-asentoon. Kun huoneistossa on asukkaita, tuuletin pidetään asennoissa 1-3. Ruokia valmistettaessa tuuletin pidetään suurimmalla asennolla.

- Kun takkaa käytetään, tulee tuulettimen olla enintään asennolla yksi.

Mikäli et löydä vastausta omaan kysymykseesi, lähetä se meille sivun yläosan kohdasta "Ota yhteyttä" ja kysy.